ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Ποιο είδος μεσοθεραπείας είναι κατάλληλο για μένα;

Η επιλογή του κατάλληλου σχήματος είναι καθαρά εξατομικευμένη, βάσει αναγκών του προσώπου. Η επιλογή από μία μεγάλη γκάμα προϊόντων μας δίνει τη δυνατότητα να καλύψουμε όλες τις ανάγκες, είτε πρόκειται για μια βαθιά ενυδάτωση του προσώπου, είτε για σύσφιξη, είτε αντιμετώπιση λεπτών ρυτίδων ή ακόμη και για περιπτώσεις μελάγχρωσης του δέρματος. Τα skin boosters από την άλλη καλύπτουν και μεγαλύτερο ηλικιακό φάσμα, καθώς μπορούν να εφαρμοστούν και σε νεότερα άτομα.

Σε όλες τις τεχνικές μεσοθεραπείας, η επάνοδος στην καθημερινότητα είναι άμεση. Οι θεραπείες είναι ελάχιστα επεμβατικές, συχνά αποκαλούνται “lunch brake therapies”. Στην περίπτωση του microneedling, αμέσως μετά υπάρχει μια γενική ερυθρότητα στο δέρμα που υποχωρεί σημαντικά από την επόμενη μέρα, οπότε μπορεί να γίνει και χρήση μέηκ απ.

Στη θεραπεία με microneedling το βάθος των διαύλων που δημιουργούμε για την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών είναι ελεγχόμενο, που σημαίνει ότι ελεγχόμενος είναι και ο πόνος κατά την εφαρμογή. Βέβαια, σε περιπτώσεις ουλών ή ραγάδων για παράδειγμα αλλά και για καλύτερα αποτελέσματα διέγερσης στο πρόσωπο, χρειάζεται να είμαστε πιο επιθετικοί. Οπότε η προετοιμασία με ανασιθητική κρέμα είναι απαραίτητη για να είναι απόλυτα ανεκτή η διαδικασία.

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι ένας ήπιος ερεθισμός της περιοχής με συνοδό ερυθρότητα, που υποχωρούν τις επόμενες ώρες. Υπάρχει η πιθανότητα για εμφάνιση εκχυμώσεων που μπορεί να κρατήσουν για μερικές μέρες, αλλά είανι εύκιλα διαχειρήσιμες με το μακιγιάζ. Τέλος, στην περίπτωση των COG νημάτων υπάρχει η πιθανότητα εμφάνισης παροδικού οιδήματος ή αιματώματος.

Τα νήματα βρίσκονται ενσωματωμένα σε πολύ λεπτές βελόνες ή στην περίπτωση των COG νημάτων σε ειδικές λεπτές κάνουλες, προκειμένου να είναι ατραυματική η εφαρμογή. Σχεδιάζεται η περιοχή που θέλουμε να ενισχύσουμε και είτε εισάγουμε τις βελόνες στο χόριο του δέρματος ή και βαθύτερα όταν χρησιμοποιούμε πιο ισχυρά νήματα. Η κατανομή τους στην περιοχή γίνεται σαν πλέγμα στην περίπτωση των απλών PDO νημάτων ή κατά μήκος μια περιοχής στα COG. Η θεραπεία ολοκληρώνεται σε 20’ – 30’.

Η θεραπεία είναι ελάχιστα επεμβατική, και γίνεται στο ιατρείο ,τηρώντας ασφαλώς όλους κανόνες ανισηψίας,όπως σε κάθε ενέσιμη θεραπεία.

Η όλη διαδικασία είναι εντελώς ανώδυνη, τις περισσότερες φορές δεν χρειάζεται καν αναισθητική κρέμα από πριν, όπως ενδεχομένως σε άλλες ενέσιμες θεραπείες. Για τη χρήση των COG νημάτων χρησιμοποιούμε μικρή ποσότητα τοπικού αναισθητικού στο σημείο εισόδου τους στο δέρμα.

Μετά την θεραπεία υπάρχει ένα έντονο πρήξιμο στην περιοχή, το οποίο συνοδεύεται από ερυθρότητα και ευαισθησία. Η εικόνα αυτή μπορεί να παραμείνει για τις πρώτες ημέρες και σταδιακά υποχωρεί κάνοντας ορατά τα αποτελέσματα. Η χρήση της φωσφατιδυλοχολίνης μπορεί να συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες για το λόγο αυτό τηρούνται αυστηρά τα πρωτόκολλα για την ποσότητα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε συνεδρία.

Αυτό εξαρτάται από την περιοχή του ενδιαφέροντος. Από λίγα λεπτά για το σαγόνι, μέχρι 20’-30’ για μεγαλύτερες περιοχές.

Τα αποτελέσματα της λιπόλυσης είναι μόνιμα, από τη στιγμή που η διαδικασία επεμβαίνει στο λιποκύτταρο και το καταστρέφει. Αυτό προϋποθέτει βέβαια ότι δεν θα υπάρχουν αυξομειώσεις βάρους στο μέλλον που μπορεί να μεταβάλλουν το αποτέλεσμα.