ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΒΙΟΠΕΠΤΙΔΙΑ

Η χρήση των βιομιμητικών πεπτιδίων αποτελεί μία νέα καινοτομία στον τομέα της αισθητικής ιατρικής, μια διαφορετική φιλοσοφία όπου ενεργά συστατικά διεγείρουν τους φυσικούς μηχανισμούς του δέρματος για την αποκατάσταση σημείων της γήρανσης, την ενίσχυση της ελαστικότητας, της σφριγηλότητας και της φωτεινότητας της επιδερμίδας.

Τα πεπτίδια είναι φυσικά συστατικά του δέρματος, αλυσίδες πρωτεϊνών που διεγείρουν και ελέγχουν σημαντικές λειτουργίες του σώματος. Με την πάροδο του χρόνου η φυσική παραγωγή πεπτιδίων στο δέρμα μειώνεται, μπορούμε λοιπόν να τα ανατροφοδοτούμε προκειμένου να διατηρήσουμε την υγιή εμφάνιση του δέρματος. Ονομάζεται βιομιμητική θεραπεία διότι η απελευθέρωση των ενεργών συστατικών στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, μιμείται τους φυσικούς μηχανισμούς.

Η θεραπεία βασίζεται στην έγχυση με μικρούς νυγμούς διασταυρωμένου υαλουρονικού οξέος το οποίο εμπεριέχει και αποδεσμεύει σταδιακά αλυσίδες πεπτιδίων για 15 ημέρες μέχρι να αποδομηθεί πλήρως (PROSTROLANE B ©). Τα πεπτίδια δρουν απευθείας στους υποδοχείς των κυττάρων χωρίς να προκαλούν καμία παρενέργεια, ερεθισμό ή φλεγμονή καθιστώντας τη θεραπεία απόλυτα ασφαλή και ανώδυνη. Τα σκευάσματα που χρησιμοποιούμε επιτρέπουν τη μεταφορά και την απελευθέρωση μεγάλης ποσότητας ενεργών συστατικών, επομένως οι απαιτούμενες συνεδρίες είναι λιγότερες από τις παραδοσιακές μεσοθεραπείες.

Ενδείξεις θεραπείας:

ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Η χρήση βιομιμητικών πεπτιδίων αποκαθιστά τα επίπεδα αυξητικών παραγόντων και διεγείρει τους φυσικούς μηχανισμούς παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης, δρώντας σαν κυτταρικός ενεργοποιητής. Συμβάλλει κατ’ αυτό τον τρόπο στη σύσφιξη του δέρματος, την λείανση λεπτών γραμμών και ρυτίδων και την αποκατάσταση του χρωματικού τόνου και της ελαστικότητας.

ΔΥΣΧΡΩΜΙΕΣ

Η εμφάνιση δυσχρωμιών στην επιδερμίδα οφείλεται σε πολλές περιπτώσεις στην υπερέκκριση μελανίνης. Τα βιομιμητικά πεπτίδια μπορούν αν αναστείλουν τη δράση της τυροσινάσης, του ενζύμου δηλαδή που ευθύνεται για την υπερπαραγωγή της μελανίνης.

ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΤΙΩΝ

Το οίδημα κάτω από τα μάτια οφείλεται και στην εναπόθεση λίπους, που σε συνδυασμό με την μείωση της ελαστικότητας του δέρματος των βλεφάρων – που είναι και συν τοις άλλοις πολύ λεπτό- προβάλλει δημιουργώντας τις αντιαισθητικές σακούλες. Η απελευθέρωση πεπτιδίων στον λιπώδη ιστό της περιοχής  συμβάλλει στην συρρίκνωση των λιποκυττάρων, ενώ η περιοχή ενισχύεται εντελώς φυσικά με την διέγερση παραγωγής κολλαγόνου.

ΤΟΠΙΚΟ ΛΙΠΟΣ – ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ

Οι ενδοδερμικές θεραπείες για την αντιμετώπιση του τοπικού λίπους με τη χρήση πεπτιδίων, επιτυγχάνουν συρρίκνωση λιποκυττάρων, έλεγχο του μεγέθους τους και αναστολή του  εκ νέου σχηματισμού τους. Εφαρμόζονται στην περιοχή του διπλοσάγονου, καθώς και σε κάθε περιοχή του σώματος με μικρές εναποθέσεις λίπους ( κοιλιά, γλουτοί, βραχίονες και μηροί). Χρειάζονται 3-4 συνεδρίες ανά 15 ημέρες, ενώ η ενεργοποίηση των κυτταρικών διαδικασιών αναφέρεται ότι διαρκεί μέχρι και 3 μήνες μετά το πέρας της τελευταίας συνεδρίας.

    ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ;