ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Με τον όρο μεσοθεραπεια εννοούμε το σύνολο των διαφορετικών τεχνικών και μιας μεγάλης ποικιλίας ουσιών και θρεπτικών συστατικών, με τα οποία επιτυγχάνουμε την ανανέωση του δέρματος και την επαναφορά της λάμψης και της φρεσκάδας του, με μη επεμβατικό τρόπο.

Το δέρμα μας επηρεάζεται τόσο από τη διαδικασία της γήρανσης και της σταδιακής απώλλειας των συστατικών του, όσο και από εξωγενείς παράγοντες (υπεριώδης ακτινοβολία, αφυδάτωση, περιβαλλοντικές συνθήκες, stress κ.α) με αποτέλεσμα να χάνει την στιλπνότητά του, να εμφανίζει πανάδες και λεπτές γραμμές ρυτίδωσης και εν τέλει να προσδίδει σε όλο το πρόσωπο μια κουρασμένη και άτονη εικόνα.

Με τη μεσοθεραπεία στοχεύουμε στην ενίσχυση της ποιότητας του δέρματος και όχι μεμονωμένων χαρακτηριστικών του προσώπου, μέσω δύο βασικών στόχων: αφενός την αναπλήρωση σημαντικών συστατικών του και αφετέρου στην εκ νέου ενεργοποίησή του για την παραγωγή του αναντικατάστατου κολλαγόνου και ελαστίνης.

Η βασική κατηγορία μεσοθεραπείας είναι η ενέσιμη θεραπεία, ελάχιστα επεμβατική και χωρίς μεγάλο χρόνο ανάρρωσης, κατά την οποία με πολλαπλούς νυγμούς σε πολύ μικρό βάθος, εγχύουμε στο δέρμα μίγμα θρεπτικών συστατικών. Σήμερα έχουμε στη διάθεσή μας μια μεγάλη ποικιλία από συνδυασμούς αμινοξέων, πεπτιδίων, ιχνοστοιχείων, βιταμινών, ουσιών που προάγουν τη σύσφιξη, ουσιών που δρουν κατά της μελάγχρωσης ή ενυδατικών παραγόντων. Σκοπός είναι να εμπλουτιστούν οι στοιβάδες του δέρματος και να αποκτήσει λάμψη και ενυδατωμένη υφή.

Ειδική κατηγορία αποτελούν τα skin boosters, με υψηλή περιέκτικότητα υαλουρονικού οξέος και αμινοξέων που συνδυαζόμενα ακόμα και με botox ή PRP προσφέρουν θεαματικά αποτελέσματα στο χαλαρό ή φωτογηρασμένο δέρμα.

Microneedling

Την  πιο σύγχρονη εκδοχή των μεσοθεραπειών αποτελεί η θεραπεία με microneedling, με τη χρήση του Dermapen™. H φιλοσοφία της μεθόδου είναι να διεγείρει το δέρμα μέσω ελεγχόμενου τραυματισμού του, ώστε να προάγει τη διαδικασία της κολλαγονογένεσης και την παραγωγή ελαστίνης παράλληλα με τον εμπλουτισμό του με θρεπτικά συστατικά. Με τη βοήθεια της ειδικής συσκευής που έχει μια κεφαλή με πολλές μικροσκοπικές ακίδες σαρώνεται η επιφάνεια του δέρματος και διανοίγονται πόροι σε ελεγχόμενο βάθος. Με τον τρόπο αυτό τα θρεπτικά συστατικά εισέρχονται στις βαθύτερες στοιβάδες, εκεί που χρειάζεται. 

Οι ενδείξεις του microneedling είναι η βελτίωση της υφής του δέρματος, το οποίο μπορεί να γίνει μαλακό, με ρύθμιση και της λιπαρότητάς του. Αποτελεί θεραπεία εκλογής για τη βελτίωση των ραγάδων του δέρματος και γενικότερα για την όψη και ποιότητα ουλών και σημαδιών ακμής. Επιπλέον συμβάλλει σημαντικά στην καταπολέμηση λεπτών ρυτίδων και μάλιστα σε ιδιαίτερες περιοχές όπως στο άνω χείλος και περιστοματικά.

Η θεραπεία με microneedling μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες μη επεμβατικές θεραπείες όπως το PRP, για ενίσχυση της ενυδάτωσης και της σφριγηλότητας. Επίσης χρησιμοποιείται για σύσφιξη και άλλων περιοχών του σώματος όπως το ντεκολτέ ή ο λαιμός.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Είναι επώδυνο το microneedling;

Στη θεραπεία με microneedling το βάθος των διαύλων που δημιουργούμε για την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών είναι ελεγχόμενο, που σημαίνει ότι ελεγχόμενος είναι και ο πόνος κατά την εφαρμογή. Βέβαια, σε περιπτώσεις ουλών ή ραγάδων για παράδειγμα αλλά και για καλύτερα αποτελέσματα διέγερσης στο πρόσωπο, χρειάζεται να είμαστε πιο επιθετικοί. Οπότε η προετοιμασία με ανασιθητική κρέμα είναι απαραίτητη για να είναι απόλυτα ανεκτή η διαδικασία.

Σε όλες τις τεχνικές μεσοθεραπείας, η επάνοδος στην καθημερινότητα είναι άμεση. Οι θεραπείες είναι ελάχιστα επεμβατικές, συχνά αποκαλούνται “lunch brake therapies”. Στην περίπτωση του microneedling, αμέσως μετά υπάρχει μια γενική ερυθρότητα στο δέρμα που υποχωρεί σημαντικά από την επόμενη μέρα, οπότε μπορεί να γίνει και χρήση μέηκ απ.

Η επιλογή του κατάλληλου σχήματος είναι καθαρά εξατομικευμένη, βάσει αναγκών του προσώπου. Η επιλογή από μία μεγάλη γκάμα προϊόντων μας δίνει τη δυνατότητα να καλύψουμε όλες τις ανάγκες, είτε πρόκειται για μια βαθιά ενυδάτωση του προσώπου, είτε για σύσφιξη, είτε αντιμετώπιση λεπτών ρυτίδων ή ακόμη και για περιπτώσεις μελάγχρωσης του δέρματος. Τα skin boosters από την άλλη καλύπτουν και μεγαλύτερο ηλικιακό φάσμα, καθώς μπορούν να εφαρμοστούν και σε νεότερα άτομα.

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ;