ΠΑΓΑΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Ο Απόστολος Παγανός είναι πιστοποιημένος Πλαστικός Χειρουργός που ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη της Καρδίτσας. Εισήχθη με τον θεσμό των πανελληνίων εξετάσεων στην Ιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου από όπου και αποφοίτησε το 2003.

Εκπλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου στο άγονο Περιφερειακό Ιατρείο Αργυρίου, του Δήμου Αχελώου Καρδίτσας.

Εκπαιδεύτηκε στη Γενική Χειρουργική, στην Α’ Χειρουργική Κλινική του ΑΝΘ «Θεαγένειο», δίνοντας έμφαση στη Χειρουργική Ογκολογία, ενώ συμμετείχε ενεργά σε Ογκολογικά Συμβούλια και στη Μονάδα Μελανώματος. Συνέχισε και ολοκλήρωσε την τετραετή ειδίκευσή του στην Πλαστική Χειρουργική, στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής Εγκαυμάτων και Άκρας Χειρός του ΓΝΝ «Γ. Παπανικολάου», όπου εκπαιδεύτηκε σε όλες τις τεχνικές της Πλαστικής Χειρουργικής. Στη διάρκεια της ειδικότητάς του εξειδικεύτηκε στη μονάδα Εγκαυμάτων. Συνέχισε την μετεκπαίδευσή του στην Plastische ästhetische, Wiederherstellungs und Handchirurgie Klinikum του St.Antonius Krakenhaus στο Schleiden της Γερμανίας, όπου είχε την ευκαιρία να αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία σε αισθητικές κι επανορθωτικές επεμβάσεις, καθώς και σε παθήσεις της άκρας χειρός δίπλα σε καταξιωμένους Πλαστικούς Χειρουργούς και Χειρουργούς Άκρας Χειρός.

Συμμετείχε ενεργά ως επιστημονικός συνεργάτης στις εργασίες της κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής του Θεαγενείου Νοσοκομείου.

Από το 2014 είναι συνεργάτης Πλαστικός Χειρουργός στη DHI Θεσσαλονίκης (μέλος της DHI Global Medical Group), για τη διάγνωση και θεραπεία μορφών αλωπεκίας σε άνδρες και γυναίκες, και επισκέπτεται για το λόγο αυτό αντίστοιχες κλινικές του εξωτερικού (Glasgow, London), ενώ τα τελευταία χρόνια είναι και ο επιστημονικός υπεύθυνος της κλινικής.

Παράλληλα, από το 2014, δραστηριοποιείται και στον ιδιωτικό τομέα, διατηρώντας το ιδιωτικό του ιατρείο στην Θεσσαλονίκη και την Καρδίτσα. Είναι μέλος στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και Καρδίτσας κι εγγεγραμμένος με full specialty registration στον Ιατρικό Σύλλογο Ηνωμένου Βασιλείου (GMC UK). Συμμετέχει ως ομιλητής σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, ενώ έχει δημοσιεύσει εργασίες σε θέματα της ειδικότητάς του.

Συνεχίζει να εκπαιδεύεται και να ενημερώνεται για όλες τις εξελίξεις στον τομέα της Πλαστικής Χειρουργικής, με αποκλειστικό σκοπό την παροχή ασφαλών, εξειδικευμένων και εξατομικευμένων ιατρικών υπηρεσιών.