ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ / FILLERS

Η κατηγορία των fillers περιλαμβάνει όλα εκείνα τα υλικά που χρησιμοποιούνται για να αποκαταστήσουμε τον όγκο του προσώπου, για να διορθώσουμε μεμονωμένα χαρακτηριστικά (π.χ. βαθιές ρυτίδες, tear trough κάτω από τα μάτια) ή τέλος να αναδιαμορφώσουμε περιοχές όπως τα χείλη, η μύτη ή το πηγούνι.

Αν και υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία υλικών ως προς τις ιδιότητες και τις ενδείξεις εφαρμογής τους, έχει επικρατήσει στις μέρες μας η χρήση του υαλουρονικού οξέος ως ένας ασφαλές μέσο για την αναδιαμόρφωση των χαρακτηριστικών του προσώπου ή και για περιοχές του σώματος.

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα υδρόφιλο προϊόν, συστατικό και του δέρματός μας, το οποίο έχει χαρακτηριστικό την διατήρηση της απαραίτητης υγρασίας στο δέρμα, συγκρατώντας τα μόρια του νερού. Με την πάροδο του χρόνου  το φυσικό υαλουρονικό του σώματος φθίνει, οδηγώντας σε αφυδατωμένο και χωρίς όγκο δέρμα. Με τη χρήση του υαλουρονικού οξέος επιτυγχάνουμε την ανανέωση του δέρματος και την αποκατάσταση της σφριγηλότητάς του, προσφέροντας επαρκή ενυδάτωση. Υπάρχουν διαφορετικές διαβαθμίσεις πυκνότητας υαλουρονικού οξέος, ώστε να χρησιμοποιείται με διαφορετική φιλοσοφία ανάλογα με την περιοχή και την αλλαγή που στοχεύουμε να επιτύχουμε.

  • Χείλη
  • Μύτη («υγρή ρινοπλαστική»)
  • Περίγραμμα προσώπου
  • Αποκατάσταση όγκου και λείανση ρυτίδων

Δημοφιλής εφαρμογή αποκατάστασης όγκου και αναδιαμόρφωσης του περιγράμματος. Με τη χρήση λεπτόρευστων υλικών επιτυγχάνουμε εντελώς φυσικό αποτέλεσμα ενίσχυσης των χειλέων. Με την  ελεγχόμενη έγχυση ποσότητας υαλουρονικού τόσο στο άνω, όσο και στο κάτω χείλος  μπορούμε να δώσουμε τη γεμάτη εμφάνιση χωρίς την ανασφάλεια της υπερβολής.

Εναλλακτικά της χειρουργικής αποκατάστασης της ρινός μπορούμε με τη βοήθεια υαλουρονικού οξέος να διορθώσουμε ατέλειες όπως η προβολή του ήβου( καμπούρας), το πτωτικό ακρορρίνιο ή ασυμμετρίες και σκολίωση του σώματος της ρινός. Η έγχυση υαλουρονικού οξέος σε συγκεκριμμένες περιοχές αποσκοπεί στην εξομάλυνση του σχήματος και την άμβλυνση επιμέρους χαρακτηριστικών χωρίς να επεμβαίνουμε σε αυτά. Δεν έχει ένδειξη για όλες τις περιπτώσεις, παρόλα αυτά είναι μια ασφαλής και εύκολη διαδικασία. Τα αποτελέσματα διαρκούν για μεγάλο χρονικό διάστημα και μπορεί να αποτελέσει τον πρόδρομο για μια μελλοντική επέμβαση μόνιμης αποκατάστασης ή για τη διόρθωση ατελειών μιας προηγούμενης επέμβασης.

Με υαλουρονικό υψηλότερης περιεκτικότητας μπορούμε να επέμβουμε σε βαθύτερα στρώματα του προσώπου, αναδιαμορφώνοντας την προβολή και το σχήμα ειδικότερα στην περιοχή της κάτω γνάθου και του πώγωνος. Με τον τρόπο αυτό δίνουμε μια δυναμική και νεανικότερη εμφάνιση στο πρόσωπο που εμφανίζει σημεία χαλάρωσης. Τα τελευταίας τεχνολογίας υλικά προσφέρουν

Η περιοχή των ζυγωματικών είναι κατεξοχήν η περιοχή που χάνει τον όγκο της με την πάροδο του χρόνου. Με την έγχυση υαλουρονικού οξέος βαθιά στο επίπεδο του οστού καταφέρνουμε να αποκαταστήσουμε την προβολή, επιτυγχάνοντας επιπλέον να «ελαφρύνουμε» και το υπόλοιπο πρόσωπο από την αίσθηση της βαρύτητας και της πτωτικής τάσης. Αποκατάσταση όγκου μπορεί να γίνει και σε όλο το μέσο πρόσωπο, στην περιοχή των παρειών και κατεξοχήν στην περιοχή της ρινοπαρειακής αύλακας. Επιπρόσθετα, η περιστοματική περιοχή -και ειδικότερα οι γωνίες του στόματος (γραμμές μαριονέτας)- είναι αρκετά απαιτητική, αλλά με τη χρήση των κατάλληλων υλικών και εξειδικευμένων τεχνικών μπορούμε να επιτύχουμε μια απαλή εμφάνιση.

Συμπερασματικά

Οι θεραπείες υαλουρονικού οξέος είναι εύκολες και ανώδυνες θεραπείες που ολοκληρώνονται σε μικρό χρονικό διάστημα ( 20’-30’) στο ιατρείο,  και επιτρέπουν την απρόσκοπτη επιστροφή στην καθημερινότητα. Η ποιότητα των υλικών που έχουμε στη διάθεσή μας, μας επιτρέπουν να επιτυγχάνουμε σημαντικές αλλαγές οι οποίες είναι άμεσα ορατές και διαρκούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, μέχρι και 18 μήνες. Η ευρεία χρήση του υαλουρονικού οξέος, που σε παγκόσμια κλίμακα ίσως είναι και η πιο δημοφιλής, αποδεικνύει επιπλέον την ασφάλεια του υλικού και των τεχνικών που χρησιμοποιούμε.

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ;